Opis procesa

Svoje poslovanje, Steel Impex DOO obavlja iz sedišta koje se nalazi u Sremskoj Kamenici, kao i u ograncima privrednog društva na severu Srbije – u Luci Novi Sad, i centralnoj Srbiji – u Kraljevu.

 

 

 

Predtretman – Baliranje

U ograncima u Novom Sadu i Kraljevu, otkupljujemo sečeni lim od kojih pravimo bale standardne veličine, kako za domaće, tako i za inostrane kupce.

Predtretman – Mobilna balirka

Našim dobavljačima nudimo uslugu baliranja na njihovom skladištu, i na taj način omogućavamo maksimalnu iskorišćenost kade prilikom transporta.

Predtretman – Sečenje makazama Lindeman LU 808

U reciklažnom centru – u Kraljevu, vršimo sečenje većih komada metalnog otpada na međunarodno priznate dimenzije.

Predtretman – Sečenje

Pre tretmana metalnog otpada tzv. makazama, vrši se predtretman metalnog otpada sečenjem tehničkim gasovima.

Predtretman obojenih metala mašinama za rezanje, sečenje i mlevenje

U reciklažnom centru – u Kraljevu, vršimo i predtretman obojenih metala razdvajajući plastiku i gumu od istih, i vršimo sečenje odnosno usitnjavanje istog pre prodaje na dalji tretman.

Tretman – Usitnjavanje postrojenjem Šreder

U reciklažnom centru – u Kraljevu nalazi se jedan od ukupno dva šredera u Republici Srbiji, te spadamo u jedan od dva zvanična operatera koji mogu da vrše otkup i tretman reciklaže otpadnih vozila.

Šreder vrši drobljenje i razdvajanje metalnih, obojenih i nemetalnih delova. Metalni otpad se melje na čist SHS – bez primesa nečistoća, koji je spreman za dalji tretman u železari.

Tretman – Pranje i mlevenje otpadne plastike u postrojenju pod nazivom PET bottle washing line

U reciklažnom centru – u Kraljevu nalazi se postrojenje za pranje i usitnjavanje otpadne plastike (PET). Ova mašina vrši kompletno čišćenje PET boca od etiketa, čepova, pere ih i melje na veličinu od 1-2cm.

Tzv. PET flekice su na taj način spremne za dalji tretman i ponovno iskorišćenje.

Otkup i tretman otpadnih vozila šrederom

Ukoliko želite da reciklirate Vaše vozilo, potrebni su samo:

Vaše kompletno vozilo

Važeća Lična karta

Saobraćajna dozvola

Ukoliko je vozilo registrovano, vrši se fotografisanje vozila, a vlasniku se predaju registarske tablice kako bi se vozilo odjavilo u MUP-u.

Vlasnik od Steel Impex DOO dobija potvrdu o prijemu

Vlasniku MUP vraća saobraćajnu dozvolu u kojoj je evidentirana odjava vozila.

Nakon uklanjanja delova koji se svrstavaju u opasan otpad (otpadna ulja, gasovi, akumulatori, zauljeni delovi), i neopasan otpad (sunđeri, plastika itd), tzv. školjka automobila se prevozi do šredera u kojem se vrši mlevenje i ekstrakcija obojenih metala od mlevenog lima.

Skladištenje i tretman EE otpada

Steel Impex vrši skladištenje i tretman EE otpada prema svim zakonskim okvirima. Možemo Vam ponuditi sva rešenja vezana za elektronski otpad. Ukoliko imate pitanja, slobodno se obratite kolegama u sedištu firme.

Sirovine

U mogućnosti smo da Vam prodamo i berne – belo sirovo gvožđe.

Skladištenje i tretman otpadne gume

Otkupljujemo otpadne automobilske i kamionske gume, vršimo tretman na liniji za reciklažu otpadne gume. Gumeni granulat se izvozi u inostranstvo radi pravljenja novih proizvoda od gume.

Izvođenje radova

Vršimo usluge izvođenja radova (sečenje, demontažu i rušenje) sa minimalnim uticajem na zdravlje, bezbednost radnika i radnu sredinu. Praksa je izrada elaborata o uređenju gradilišta, kao i poštovanje mera zaštite na radu. Radovi se izvode u skladu sa zakonom i propisima, kao i u skladu sa ISO 9001 i 14001.

Izvoz

Zahvaljujući odličnim pozicijama naših ogranaka, u mogućnosti smo da tovarimo otpad metalnog i nemetalnog karaktera u više vrsta transportnih sredstava.

U ogranku Luka Novi Sad, u mogućnosti smo da tovarimo barže, a u oba ogranka kako u Luci Novi Sad, tako i Kraljevu, robu utovaramo u kamione i vagone.

Ukoliko imate upit za izvoz, slobodno nam se obratite mailom, ili pozivom u sedišta privrednog društva.

Kontaktirajte nas

Hvala na Vašolj poruci! Poruka je uspešno poslata.
Došlo je do greške prilikom slanja Vaše poruke. Molimo Vas pokušajte kasnije.