Na sreću, postajemo sve svesniji ljudskog uticaja na životnu sredinu, pa zahvaljujući tome i sve više kompanija bira reciklažu kao doprinos društvenoj odgovornosti.

Međutim, često se dešava da se otpad nagomila, ali kompanije još uvek nisu spremne da pozovu u pomoć.

Znati šta treba učiniti kada se obratite recikleru – može biti zastrašujuće. Znate šta je rešenje, ali prosto niste sigurni kako funkcioniše čitava procedura preuzimanja otpada, a sve što je nejasno pomalo nas odvraća od akcije pa ga samim tim i odlažemo.

Upravo zbog toga ćemo u ovom blogu nastojati da raščlanimo proces preuzimanja otpada na pojedinačne korake, kako bismo ga učinili potpuno transparentnim.

A kada jednom počnete da reciklirate i oslobodite se otpada, pa postanete prepoznatljivi kao kompanija koja brine o zaštiti životne sredine, pitaćete se zbog čega ste odlagali tu odluku tako dugo!

Šest koraka do reciklaže

Evo i koraka koji će razjasniti sve nedoumice:

  1. Identifikujte otpad za reciklažu

Odlučite koji je otpad potrebno reciklirati. U opticaju su metali (gvožđe, čelik) i obojeni metali (bakar, aluminijum, nikl, mesing), elektronski i električni otpad, guma, otpadna vozila, papir i karton.

  1. Kontaktirajte nas kako bismo utvrdili Vaše potrebe

Kada nas kontaktirate, mi ćemo Vam poslati sve važne informacije o našoj kompaniji, kao i usluge koje pružamo. Ujedno ćemo Vam predstaviti i rešenje za preuzimanje otpada, koji možemo da zbrinemo.

  1. Informacije o nama

Kada birate pouzdanog reciklera, važno je da poseduje sve potrebne sertifikate i licence, kao i dobru reputaciju.

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju, pružićemo Vam sve željene informacije o našem poslovanju (npr. zaštita životne sredine koja obuhvata način našeg rada, procedure, ISO standard, logistika itd.)

  1. Ugovor i preuzimanje otpada

Nakon obostrane saglasnosti, potpisujemo ugovor.

Zatim započinjemo planiranje oko preuzimanja otpada. U zavisnosti od Vaših potreba i opreme koju imate za utovar, šaljemo kamione koji će otpad transportovati do jedne od naših lokacija na merenje.

  1. Prateća dokumentacija

Svako preuzimanje otpada prate otpremnica i dokument o kretanju. Nakon vaganja, izdaje se merni list i upisuje se težina u navedena dokumenta

  1. Dalji put preuzetog otpada

Nakon što kamion doveze otpad u Steel Impex, vizuelno ga pregledamo, sortiramo po potrebi i skladištimo do momenta tretmana.

Kada Vaš otpad prođe kroz proces reciklaže, sirovine se dalje šalju proizvođačima na ponovnu upotrebu.

Ukoliko smo zaboravili da spomenemo neki detalj ili Vas interesuju dodatne informacije, ne ustručavajte se da nas kontaktirate!

Tu smo da odgovorimo na sva Vaša pitanja i nedoumice, kako bismo zajedničkim snagama smanjili uticaj otpada na životnu sredinu, sačuvali vredne resurse i doprineli čistijoj budućnosti.

0 tona

Kapacitet za skladištenje PET ambalaže u svim našim centrima iznosi 3.000 tona godišnje.

0 tona

U 2021. godini zahvaljujući reciklaži ambalažnog otpada, proizvedeno je 1.467 tona manje CO2.

0 lokacije

Tri centra za tretiranje reciklažnog i drugog otpada na teritoriji Republike Srbije.

0 kW

Snaga solarne elektrane za napajanje kompletnog pogona u Kraljevu iznosi 550kW.

0

Ukoliko se pravilno odlaže i tretira, PET ambalaža može da se reciklira neograničen broj puta.

Želite li da dobijate najnovije vesti iz oblasti reciklaže, ali i o našoj kompaniji?

Prijavite se za Newsletter