Nadamo se da ste januar iskoristili za odmor i planiranje strategija koje će 2024. učiniti najboljom godinom do sad!

Što se nas tiče, temelje smo postavili još u prethodnoj i nastavljamo ka cilju. Fokus nam je već neko vreme usmeren na metal i usavršavanje tehnologije koja će moći da uradi ono što do sad u Srbiji nije rađeno.

Ako ste se tek sad posetili naš sajt, možda još niste upućeni u to da otvaramo industrijski park za rafiniranje mešanih metala u blizini Beograda?

Elem, reciklažom metala na uobičajeni način ne dobija se proizvod iste čistoće kao onaj koji ćemo sad moći da postignemo rafiniranjem. Iz želje da učinimo više, rodio se i koncept Refine by Steel Impex i naš nov projekat o kome smo već govorili u prethodnim člancima.

Rafiniranje mešanih metala

Ali za sve koji se i dalje pitaju koja je zaista razlika između rafiniranja i uobičajene reciklaže metala, donosimo odgovore:

Razlika između rafiniranja i reciklaže metala

Čistoća i kvalitet

Rafiniranjem metala postižemo izuzetnih 99% čistoće, osiguravajući vrhunski kvalitet, dok uobičajenom reciklažom metala dobijamo proizvode čija čistoća varira, ograničavajući njegovu primenu u industrijama visokokvalitetnih materijala.

Dakle, kada otpadna vozila, elektro motori, elektronski i električni otpad, limenke itd. prođu kroz proces rafiniranja – dobijamo visokokvalitetni granulirani aluminijum, bakar i nerđajući čelik u najčistijoj formi.

Upotreba

Upravo zbog izuzetne čistoće i kvaliteta koji se ovim procesom postiže, dobijeni metali imaju primenu u sektorima poput medicine, elektronike i avio-industrije, za razliku od onih koji su prošli kroz uobičajeni proces recikaže, pa se obično koriste u opštoj proizvodnji i građevinskoj industriji i ne zahtevaju toliki stepen čistoće.

Uticaj na životnu sredinu

U trenutku kada je ključno sačuvati prirodne rezerve metala kojih je sve manje, važno je da radimo na poboljšanju efikasnosti prerade i reciklaže metala. Rafiniranje metala, kada se sprovodi uz fokus na održivost, minimizira uticaj na životnu sredinu proizvodnjom visokokvalitetnih materijala sa minimalnim nečistoćama, doprinoseći zelenijoj industriji.

I sada, kada znamo ključne benefite i razloge zbog kojih je rafiniranje metala bolje od drugih procesa prerade, jasno je zašto smo toliko uzbuđeni zbog ove metode!

Na kraju jedno pitanje za vas: da li vam je važno samo da reciklirate otpadni metal kako biste ispunili regulatorne zahteve ili želite da doprinesete i ostavite trajni uticaj na svoju zajednicu i životnu sredinu, čineći to na najkvalitetniji mogući način?

Nije težak izbor, zar ne?

Pridružite nam se kako bismo zajedno redefinisali reciklažu metala u Srbiji i rafinirali ne samo metal već i budućnost!

Jer zaslužujemo bolje od dovoljno dobrog.

Vaš,

Steel Impex

0 tona

Kapacitet za skladištenje PET ambalaže u svim našim centrima iznosi 3.000 tona godišnje.

0 tona

U 2021. godini zahvaljujući reciklaži ambalažnog otpada, proizvedeno je 1.467 tona manje CO2.

0 lokacije

Tri centra za tretiranje reciklažnog i drugog otpada na teritoriji Republike Srbije.

0 kW

Snaga solarne elektrane za napajanje kompletnog pogona u Kraljevu iznosi 550kW.

0

Ukoliko se pravilno odlaže i tretira, PET ambalaža može da se reciklira neograničen broj puta.

Želite li da dobijate najnovije vesti iz oblasti reciklaže, ali i o našoj kompaniji?

Prijavite se za Newsletter