February 2024

Gumena podloga za igrališta

Gumena podloga za igrališta od reciklirane gume koju proizvodi Steel Impex je sigurno i bezbedno okruženje kako za dečija igrališta tako i za druge aktivnosti.

February 2024

Podloga za teretanu od reciklirane gume

Steel Impex podloge od reciklirane gume su idealne za teretane, fitnes centre i dečija igrališta.

February 2024

Čistiji metal za čistiju budućnost

Dovoljno dobro više nije dovoljno dobro. Rafiniranjem metala se dobijaju čistiji metali za čistiju budućnost.

January 2024

Značaj ekologije i reciklaže u Srbiji

Značaj ekologije i reciklaže u modernom svetu je velik i neophodan kako bi se zaustavile klimatske promene i sačuvala životna sredina.

January 2024

Linearna ekonomija i reciklaža

U današnjem svetu gde su resursi ograničeni, a problemi sa otpadom sve izraženiji, tema linearnog ekonomskog modela i reciklaže postaje ključna za održivi razvoj.

December 2023

Još jedan krug oko sunca

Zajedno ka novim pobedama u 2024.!

December 2023

Šta je održivi razvoj i zašto je važan?

Danas, kada se suočavamo s izazovima poput klimatskih promena i degradacije životne sredine, koncept održivog razvoja postaje ključan.

December 2023

Reciklažom do veće profitabilnosti kompanije!

Fizičke odlike plastike čine je jednim od najpopularnijih materijala savremenog doba. Svi je koristimo. Čak i kada bismo želeli, gotovo da ne možemo da je izbegnemo. Ona je otporna, jeftina, lagana i praktično neuništiva. Nažalost, ova poslednja karakteristika čini je i problematičnom, ali to ne mora da bude slučaj. Ukoliko Vaša kompanija proizvodi plastični otpad […]

November 2023

Cirkularna ekonomija i zašto je važna?

Cirkularna ekonomija je model pri kojem materijali i proizvodi ne postaju otpad na kraju njihovog puta. U cirkularnoj ekonomiji, proizvodi i materijali cirkulišu kroz procese reciklaže, održavanja, ponovnog korišćenja, prerade i obnavljanja.

November 2023

Otvaramo moderan industrijski park

Otvaramo novi industrijski park i započinjemo novo poglavlje u Beogradu.

November 2023

Industrijski park za rafiniranje metala

Steel Impex otvara prvo postrojenje za rafiniranje metala u Srbiji. Rafiniranje metala je postupak reciklaže pri čemu se dobijaju različiti metali i obojeni metali sa 98% čistoće.

October 2023

Zašto je za kompanije važno da recikliraju?

Budućnost nema cenu – mi ćemo vam pomoći da je zajedno sačuvamo!

October 2023

Procedura preuzimanja otpada za kompanije

Na sreću, postajemo sve svesniji ljudskog uticaja na životnu sredinu, pa zahvaljujući tome i sve više kompanija bira reciklažu kao doprinos društvenoj odgovornosti. Međutim, često se dešava da se otpad nagomila, ali kompanije još uvek nisu spremne da pozovu u pomoć. Znati šta treba učiniti kada se obratite recikleru – može biti zastrašujuće. Znate šta […]

October 2023

Otkup aluminijumskih limenki

Vršimo otkup aluminijumskih limenki za reciklažu. Najbolja cena za otkup limenki.

September 2023

Otkup nikla i tretman

Vršimo otkup nikla po najboljoj ceni. Ukoliko imate različit otpad koji sadrži nikl, donesite ga na neku od naših lokacija na reciklažu i zaradite.

August 2023

Otkup čelika i reciklaža

Vršimo otkup čelika po najboljoj ceni. Ukoliko imate različit otpad koji sadrži čelik, donesite ga na neku od naših lokacija na reciklažu.

July 2023

Otkup metala: Vrste metala, postupak, cene

Steel Impex vrši otkup metala, obojenih metala i drugog metalnog otpada na svojim lokacijama, po najboljim cenama.

July 2023

Centar za reciklažu Steel Impex

Centar za reciklažu Steel Impex vrši otkup i reciklažu različitih vrsta neopasnog otpada. Lokacije za reciklažu su u Novom Sadu, Kraljevu, a uskoro otvaramo i treću lokaciju u Beogradu.

June 2023

Reciklaža starih uređaja

Zbog široke primene elektronskog otpada u svakodnevnom životu, generišu se ogromne količine ovog otpada. Elektronski otpad, odnosno stari uređaji se sastoje od različitih komponenti od kojih većina može da se reciklira i ponovo iskoristi. Zašto je recikliranje starih uređaja važno? Najvažniji razlozi za reciklažu starih uređaja su: Očuvanje životne sredine: metal i plastiku koji predstavljaju […]

June 2023

Otkup mesinga: Cena i lokacije

Mesing je legura metala koja se pravi od bakra i cinka. Ova legura ima široku primenu u različitim industrijama, kao što je građevina, vodovod i proizvodnja različitih proizvoda. Ono što ga karakteriše su izdržljivost i trajnost, lako oblikovanje, provodljivost toplote i struje, kao i otpornost na koroziju. Takođe, mesing je pogodan za reciklažu. Benefiti reciklaže […]

June 2023

Otkup automobila na kilo: Najbolja cena

Kompanija Steel Impex vrši otkup automobila na kilo po najboljim cenama. Ukoliko imate otpadno vozilo nazovite nas za dodatne informacije.

June 2023

Uskoro: Otvaramo novi industrijski park u Beogradu

Kompanija Steel otvara novi industrijski park u Krnješevcima, nadomak Beograda. Pored Novog Sada i Kraljeva, ovo je naša treća lokacija za reciklažu otpada.

May 2023

Otkup gvožđa: Cena i lokacije otkupa

Gvožđe se reciklira i koristi za proizvodnju različitih proizvoda. Vršimo otkup gvožđa po najpovoljnijim cenama.

May 2023

Selekcija otpada: Kako da sortirate otpad i zaradite?

Selekcija otpada je proces odvajanja različitih vrsta otpada koji se potom recikliraju. Kako da zaradite sortiranjem i odvajanjem otpada?

May 2023

Otkup bakra: Cena otkupa i reciklaža

Nakon korišćenja, mnogi proizvodi koji sadrže bakar postaju otpad i predstavljaju potencijalni izvor zagađenja životne sredine. Steel Impex vrši otkup bakra različitih klasa, koji se koristi dalje u reciklaži.

April 2023

Reciklaža stakla: Otkup, preuzimanje i cene

Reciklaža stakla je proces tretmana staklene ambalaže koju je moguće tretirati neograničen broj puta bez gubitka svojstva. Otkup i cene.

April 2023

Gumene podloge od reciklirane gume

Gumene podloge koje nastaju reciklažom guma imaju široku primenu i najčešće se koriste kao podloge za dečija igrališta i sportske terene.

March 2023

Otkup sekundarnih sirovina: Najbolje cene

Vršimo otkup sekundarnih sirovina u našim pogonima u Novom Sadu i Kraljevu. Najbolje cene za otkup sekundarnih sirovina. Otpad sekundarnih sirovina Steel Impex.

March 2023

Reciklaža papira: benefiti, proces i otkup

Kao jedan od najčešće korišćenih materijala u svakodnevnom životu, papir predstavlja veliki ekološki problem ukoliko se ne reciklira. Reciklažom se smanjuje trošenje prirodnih resursa, a naročito drveća.

March 2023

Šta je otpad i koje su vrste otpada?

Otpad je materijal, stvar ili supstanca koja se više ne koristi i koja nakon upotrebe se odlaže, odnosno postaje otpad.

February 2023

Reciklaža aluminijuma: otkup i proces

Reciklaža aluminijuma je proces ponovnog iskorišćavanja ovog obojenog metala u proizvodnji, ušteda energije i očuvanje životne sredine.

February 2023

PET ambalaža: otkup i reciklaža

PET ambalaža je najkorišćenija plastika u svetu koja može da se reciklira neograničen broj puta za dobijanje različitih proizvoda.

February 2023

Šta je reciklaža i šta sve možete da reciklirate?

Reciklaže je proces ponovne upotrebe otpada, odnosno izdvajanje sirovina iz otpada i korišćenje tih sirovina u proizvodnji novih proizvoda. Šta sve može da se reciklira?

May 2020

Targeting Network Expansion

Steel Impex is a Serbian market leader in scrap metal recycling and has the latest state-of-the-art recycling centre. The company also has contemporary, very well-equipped recycling centres, where the best mechanisation is always used.

April 2020

European Recycling Conference 2020

EuRIC – the European Recycling Industries’ Confederation – and FER kindly invite you to the fourth edition of the European Recycling Conference (ERC) on 30 September 2020 in Madrid. The conference will be followed by a Gala Dinner.

April 2020

SNAŽNA PORUKA KOMPANIJE STEEL IMPEX, KOJU BI TREBALO SVI DA ČUJU

Sada nije vreme za paniku, već za pružanje pomoći najugroženijima i maksimalnu brigu o zaposlenima

April 2020

Maja Muškinja: ‘Proud to help those in need’

The coronavirus crisis is affecting the lives and businesses of many in the global recycling scene. ‘We don’t expect steel scrap prices to recover until the end of the year,’ says Maja Muškinja, logistics manager at Steel Impex of Serbia.

April 2020

Steel Impex donirao dva miliona dinara za borbu protiv COVID-19

Kompanija Steel Impex donirala je dva miliona dinara UNICEF-u za nabavku neophodne medicinske opreme za podršku zdravstvenom sistemu Srbije. Kompanija se odazvala pozivu koji je UNICEF Srbija uputio za nabavku potrebne opreme za borbu protiv korona virusa i očuvanje zdravlja i života onih koji su najviše ugroženi epidemijom COVID-19 virusa.

April 2020

UNICEF and private sector provide protective equipment

The first arrival of protective equipment has today arrived in Serbia, which UNICEF, with the support of private sector partners and individuals, has provided to support the health system in the fight against COVID19

October 2019

LIDER U RECIKLAŽI METALNOG OTPADA: Steel-Impex DOO osvaja region

Privredno društvo “Steel-Impex” DOO, član je austrijskog holdinga Black Gold Holding Gmbh i predstavlja lidera na srpskom tržištu u reciklaži metalnog otpada.

September 2019

European Recycling Conference 2019

EuRIC – the European Recycling Industries’ Confederation – and FEDEREC kindly invite you to the third edition of the European Recycling Conference (ERC) on 19 September 2019 at the unique location of the Air and Space Museum in Paris. The conference will be followed by a Gala Dinner organized on a luxurious river cruise that will lead ERC attendees through the most iconic places of Paris.

July 2019

European Recycling Conference 2019 – registrations are open

EuRIC – the European Recycling Industries’ Confederation – and FEDEREC kindly invite you to the third edition of the European Recycling Conference (ERC) on 19 September 2019 at the unique location of the Air and Space Museum in Paris. The conference will be followed by a Gala Dinner organized on a luxurious river cruise that will lead ERC attendees through the most iconic places of Paris.

October 2018

European Recycling Conference 2018

EuRIC, the European Recycling Industries’ Confederation, would like to kindly thank all members, sponsors, speakers, media partners and participants who took part in the European Recycling Conference 2018 last 10th September in Berlin.

0 tona

Kapacitet za skladištenje PET ambalaže u svim našim centrima iznosi 3.000 tona godišnje.

0 tona

U 2021. godini zahvaljujući reciklaži ambalažnog otpada, proizvedeno je 1.467 tona manje CO2.

0 lokacije

Tri centra za tretiranje reciklažnog i drugog otpada na teritoriji Republike Srbije.

0 kW

Snaga solarne elektrane za napajanje kompletnog pogona u Kraljevu iznosi 550kW.

0

Ukoliko se pravilno odlaže i tretira, PET ambalaža može da se reciklira neograničen broj puta.

Želite li da dobijate najnovije vesti iz oblasti reciklaže, ali i o našoj kompaniji?

Prijavite se za Newsletter