Moderne kompanije se danas suočavaju sa dvostrukim izazovom: nije više dovoljno samo odgovoriti na regulatorne zahteve. Ako želite zaista da se istaknete, trebalo bi da na neki način doprinosite i dobrobiti zajednice.

Mi smo odlučili da pronađemo rešenje.

Već smo najavili otvaranje novog pogona u blizini Beograda. Ali šta je drugačije? Kako se ovaj razlikuje od ostalih reciklažnih centara na našim prostorima?

Uz mnogo uloženog truda, menjamo pravila igre i otvaramo prvo postrojenje za rafiniranje metala u Srbiji! Ovo će označiti značajan korak napred ne samo za nas kao kompaniju, već i za čitavu industriju.

Šta je rafiniranje metala?

Ovo je proces reciklaže metala pri kojoj se kao proizvod dobija usitnjeni metal razdvojen u zavisnosti od toga da li je aluminijum, bakar, čelik i dr. Dobijeni metali su sa 98% čistoće.

Zašto je rafiniranje metala važno?

Rafinirani metal ima mnoge prednosti, uključujući povećanu čistoću, veću otpornost i manji ekološki uticaj. Novo postrojenje će omogućiti pretvaranje otpadnih vozila, elektro motora, elektronskog i električnog otpada, aluminijumskih čepova i limenki u visokokvalitetni granulirani aluminijum, bakar i nerđajući čelik, čistoće čak 98%. Kroz najsavremeniju tehnologiju i stručnost našeg tima, ovaj pogon će prvi put u Srbiji omogućiti rafiniranje metala na način koji čuva kvalitet, obezbeđujući materijale koji se mogu ponovno uvesti u proizvodne cikluse, štedeći resurse i smanjujući troškove.

Rafiniranje metala Steel Impex

Dakle, ova tehnologija nije samo važna zbog smanjenja otpada; ona stvara proizvode koji su ekološki odgovorni, ekonomični i funkcionalni. Rafiniranje metala je jedna od stvari koja u potpunosti oslikava našu viziju i misiju.

Naša misija

Naša misija je transformacija otpada u resurse kroz inovativne reciklažne procese i težnja ka očuvanju životne sredine, kroz održiva rešenja za bolju budućnost planete. Naš rad objedinjuje zajednicu i industriju sa ciljem stvaranja čistije i zelenije planete za generacije koje dolaze.

Naša vizija

Naša vizija je stvaranje održivog i ekološki osvešćenog društva pretvaranjem otpada u resurse, postavljajući standard za inovacije u oblasti reciklaže i doprinoseći čistijem i zelenijem svetu za buduće generacije.

Ako se pitate kako smo stigli do ovde…

Naša priča počinje 2008. godine, kada smo osnovali prvi reciklažni centar. Tokom godina proširili smo delatnost, otvarajući centre, kupujući moderne mašine i proširujući sektore u Novom Sadu i Kraljevu. Prošlu godinu je obeležila i tranzicija ka zelenoj energiji, kada smo u Kraljevu ugradili solarne panele.

Naša misija je jednostavna, ali duboko ukorenjena – transformisati otpad u resurse. Ipak, vizija nam je ambicioznija od toga i podstiče nas na stalni napredak: težimo da postavimo najviše standarde i budemo predvodnici inovacije u oblasti reciklaže u Srbiji, doprinoseći čistijem i održivijem svetu za generacije koje dolaze posle nas.

I eto nas tu, zajedno sa vama: na pragu revolucije u reciklaži!

Uskoro se vidimo na novoj adresi (Prva Industrijska 6, Stara Pazova), a do tad ako želite da saznate više o našim uslugama i proizvodima, ili ste zainteresovani za saradnju, slobodno nas kontaktirajte.

0 tona

Kapacitet za skladištenje PET ambalaže u svim našim centrima iznosi 3.000 tona godišnje.

0 tona

U 2021. godini zahvaljujući reciklaži ambalažnog otpada, proizvedeno je 1.467 tona manje CO2.

0 lokacije

Tri centra za tretiranje reciklažnog i drugog otpada na teritoriji Republike Srbije.

0 kW

Snaga solarne elektrane za napajanje kompletnog pogona u Kraljevu iznosi 550kW.

0

Ukoliko se pravilno odlaže i tretira, PET ambalaža može da se reciklira neograničen broj puta.

Želite li da dobijate najnovije vesti iz oblasti reciklaže, ali i o našoj kompaniji?

Prijavite se za Newsletter