April 2020

SNAŽNA PORUKA KOMPANIJE STEEL IMPEX, KOJU BI TREBALO SVI DA ČUJU

Sada nije vreme za paniku, već za pružanje pomoći najugroženijima i maksimalnu brigu o zaposlenima

Iako je u danima vanrednog stanja potražnja za prozvodima od čelika smanjena, srpski lider u reciklaži metalnog otpada, privredno društvo Steel Impex DOO iz Sremske Kamenice, ne prestaje ni sa radom, ni sa humanitarnim akcijama.

Uprkos tome što pandemija bolesti Covid-19 i te kako utiče na svet biznisa, pa i na tržište metalnog otpada, ova kompanija i sada se ističe kao primer izvrsnog društveno-odgovornog poslovanja i brige za širu društvenu zajednicu.

Na prvo mesto, Steel Impex je stavio bezbednost svojih zaposlenih, ali i svojih dobavljača.

  • Mere bezbednosti smo podigli na maksimum. Svi naši zaposleni imaju maske, rukavice, dezificijente i drže se na propisanom odstojanju. Takođe, redovno se obavlja dezinfekcija svih prostorija, kancelarija i vozila – poručuju iz kompanije.
  • U poslednje dve nedelje marta, količina otkupa metalnog otpada je porasla, da bi usledio pad cena, kao i otkupa.
  • Uticaj Kovid-19 na privredu Republike Srbije, kao i na našu delatnost je, nažalost, dugoročna. Do momenta dok se ekonomija ne stabilizuje, potražnja za prozvodima od čelika će biti smanjena. Ne očekujemo porast cena do kraja godine, jer umnogome zavisimo od građevinarstva i automobilske industrije – kažu u Steel Impex-u i dodaju:
  • Šta smo naučili tokom ove situacije? Da se čuvamo, da ne paničimo, već da se preorijentišemo na pružanje pomoći onima kojima je potrebna – ističu iz ove kompanije, koja je odavno prepoznata kao jedan od lidera u učešću u humanitarnim i ekološkim akcijama, ali i brojnim velikodušnim donacijama najugroženijima.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steel-Impex (@steelimpexdoo)

 

Dokaz za to predstavlja najnovija donacija u vrednosti od dva miliona dinara za borbu protiv COVID-19, koje je Steel Impex, na apel RFZO, donirao UNICEF-u u Srbiji.

Novac je namenjen za nabavku neophodne medicinske opreme i predstavljaće ogromnu podršku našem zdravstvenom sistemu, naročito u za slučaj značajnog porasta broja obolelih.

– Tokom kriznih situacija, javni i privatni sektor imaju obavezu da pomažu i budu solidarni sa celom zajednicom. Brzim reagovanjem umanjujemo uticaj virusa na naše zdravlje, na zdravlje naših sugrađana i pomažemo našim zdravstvenim radnicima koji su prvi na udaru. Ovim putem apelujemo na sve građane da primenjuju sve mere zaštite koje je propisala Vlade Republike Srbije, kako bi se situacija što pre normalizovala – poručila je Maja Živković, direktor Steel Impex DOO.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steel-Impex (@steelimpexdoo)

 

Privredno društvo Steel-Impex DOO član je austrijskog holdinga Black Gold Holding Gmbh i predstavlja lidera na srpskom tržištu u reciklaži metalnog otpada, a tokom godina razvio se u najsavremeniji reciklažni centar. Osim u čitavoj Srbiji, njihova mreža poslovnih partnera i dobavljača prostire se diljem Balkana i EU.

Danas se u privrednom društvu Steel-Impex DOO vrši sakupljanje i tretman otpada čeličnog i metalnog porekla, otpadnih vozila, obojenih metala, otpadnih kablova, plastičnog otpada / plastične otpadne ambalaže PET, staklene ambalaže itd.

Na godišnjem nivou može da se sakupi, izvrši tretman i izveze oko 100.000 tona pomenutog otpada, i to širokom spektru potrošača od topionica plastičnog otpada, manjih livnica do železara, što su primetili, pohvalili i na naslovnoj stranici istakli urednici uglednog magazine Recycling International u velikom članku posvećenom ovoj kompaniji, objavljenom krajem prošle godine.

 

 

Osim reciklaže metalnog i nemetalnog otpada, privredno društvo bavi se i uslugama demontaže i rekonstrukcije objekata, odnosno sečenjem metalnih konstrukcija u fabrikama koje prethodne rušenju ili rekonstrukciji postojećih lokacija.

0 tona

Kapacitet za skladištenje PET ambalaže u svim našim centrima iznosi 3.000 tona godišnje.

0 tona

U 2021. godini zahvaljujući reciklaži ambalažnog otpada, proizvedeno je 1.467 tona manje CO2.

0 lokacije

Tri centra za tretiranje reciklažnog i drugog otpada na teritoriji Republike Srbije.

0 kW

Snaga solarne elektrane za napajanje kompletnog pogona u Kraljevu iznosi 550kW.

0

Ukoliko se pravilno odlaže i tretira, PET ambalaža može da se reciklira neograničen broj puta.

Želite li da dobijate najnovije vesti iz oblasti reciklaže, ali i o našoj kompaniji?

Prijavite se za Newsletter