Centar za reciklažu – Steel Impex

Osnovano 2008. godine, preduzeće Steel Impex DOO danas predstavlja lidera na srpskom tržištu u reciklaži otpada.

Tokom 14 godina, uz stalne inovacije i rad na poboljšanju kvaliteta, kompanija se razvija u moderan reciklažni centar, u kome se vrši sakupljanje, skladištenje i tretman neopasnog otpada.

Poverenje i pozitivne povratne informacije zadovoljnih korisnika, koji iz godine u godinu nastavljaju da sarađuju sa nama, govori u prilog kvalitetu i posvećenosti našeg pristupa svakom pojedinačnom projektu.

Sve naše proizvode prate međunarodne akreditacije, kao i atesti lokalnih nadležnosti, a od 2019. godine Steel Impex postaje i deo austrijskog Black Gold holdinga.

Takođe, naš reciklažni pogon u Kraljevu je jedini u Srbiji koji energiju dobija od obnovljivih izvora energije, tačnije uz pomoć solarnih panela.

Steel Impex reciklažni centar

Naša kompanija otkupljuje i reciklira sledeće vrste otpada:

Metalni otpad

Prisustvo metala u našim životima je neminovan i vidimo ga u svakodnevnim predmetima od escajga, automobila, pa sve do mostova i ograda. U metalni otpad spadaju gvožđe, kovano gvožđe, čelik.

Obojene metale

U našim pogonima možete da reciklirate obojene metale kao što su: bakar, bakarni granulat, mesing, milberi, aluminijum, sekundarne sirovine kao što su limenke, cink, prohrom, olovo, otpadne kablove, aluminijumske i bakarne hladnjake, statore itd.

Plastični otpad

Vršimo otkup plastike i reciklažu sledećih vrsta otpadne plastike:

  • PET (polietilen tereftalat) – reciklaža plastičnih flaša, flašice za vodu, ambalaža od sokova i piva, PET baloni svih veličina i zapremina, boce, plastične čaše, folije i slično.
  • HDPE (polietilen visoke gustine, tvrda plastika) – pakovanja od deterdženata, šampona, igračke, kutije za odlaganje hrane, tacne i reciklaža sličnog plastičnog otpada.
  • PP (polipropilen) – burad, kanistri, pastične stolice i stolovi, gajbe, korpe za veš, plastična korita i svi ostali predmeti od polipropilena.

Otpadne gume

Otkupljemo automobilske i kamionske gume i od njih proizvodimo proizvode kao što su SBR gumene ploče, kao i drugi asortiman proizvoda.

Ambalažni otpad

Najčešći ambalažni otpad su plastične PET flaše, celofani, kutije, kese, staklena ambalaža, najlon, drvene kutije, papirne kutije, streč folije i slične vrste otpada.

Staklo

U kompaniji Steel Impex od fizičkih lica otkupljujemo, a od pravnih preuzimamo staklena flaše, tegle i drugi stakleni otpad i staklenu ambalažu, kao i druge vrste staklenog otpada i nakon toga ih predajemo operaterima koji vrše tretman i reciklažu stakla.

Papir

Steel Impex vrši sakupljanje papirnog i kartonskog otpada od pravnih i fizičkih lica. Nakon sakupljanja, otpad se sortira prema vrsti papira i priprema za dalju obradu kod ovlašćenih kompanija.

Limenke

Aluminijum je obojeni metal koji ima široku upotrebu u svakodnevnom životu. Najčešća njegova primena je u proizvodnji limenki za pakovanje napitaka.

Otpadna vozila

Iako je proces reciklaže otpadnih automobila komplikovan zbog raznovrsnosti materijala i delova koji se koriste za njihovu izradu, 80% gotovo svakog vozila može da se reciklira.

Neopasan elektronski otpad

Otkupljujemo različite vrste neopasnog elektronskog i električnog otpada kao što su:

  • Šporeti
  • Bojleri
  • Bušilice
  • Cirkulari
  • Alati
  • Glodalice

Dodatne usluge

Pored otkupa otpada i prodaje sirovina nastalih u procesu prerade, u našim reciklažnim centrima u Novom Sadu i Kraljevu, a uskoro i u Beogradu, vršimo i usluge sečenja, baliranja, šredovanja, merenja, utovara i istovara itd.

Više o našim uslugama možete pročitati ovde.

Centar za reciklažu Novi Sad

U našem reciklažnom centru u Novom Sadu, vršimo otkup sekundarnih sirovina i tretman otpada.

Možete predati otpad u naš pogon koji se nalazi na adresi Rade Končara 1, Petrovaradin, Srbija.

Pozovite nas kako bi vam mi organizovali prevoz ukoliko imate veće količine otpada.

Otkupljujemo otpad od fizičkih lica i preuzimamo ili otkupljujemo od pravnih lica.

Centar za reciklažu Kraljevo

I u pogonu naše kompanije u Kraljevu otkupljujemo različite vrste otpada.

Adresa ovog pogona je Aerodromska 3, Kraljevo.

Takođe, ukoliko imate veće količine otpada kontaktirajte nas i organizovaćemo transport.

Industrijski park Beograd

Uskoro otvaramo i treću lokaciju naše kompanije, gde ćemo vršiti reciklažu mešanih metala postupkom rafiniranja i ona će biti u Beogradu. Ovo će biti prvo postrojenje u Srbiji za rafiniranje metala. Više o tome možete pročitati ovde.

0 tona

Kapacitet za skladištenje PET ambalaže u svim našim centrima iznosi 3.000 tona godišnje.

0 tona

U 2021. godini zahvaljujući reciklaži ambalažnog otpada, proizvedeno je 1.467 tona manje CO2.

0 lokacije

Tri centra za tretiranje reciklažnog i drugog otpada na teritoriji Republike Srbije.

0 kW

Snaga solarne elektrane za napajanje kompletnog pogona u Kraljevu iznosi 550kW.

0

Ukoliko se pravilno odlaže i tretira, PET ambalaža može da se reciklira neograničen broj puta.

Želite li da dobijate najnovije vesti iz oblasti reciklaže, ali i o našoj kompaniji?

Prijavite se za Newsletter