Dragi posetioci,

Da li i vi ovih dana sabirate uspehe i razmišljate o naučenim lekcijama koje ćete poneti sa sobom u novu godinu?

Kao i prošlog decembra, ovaj blog post posvećujemo tome da rezimiramo godinu i nadamo se da ćemo inspirisati i vas da učinite isto. Važno je da se zaustavimo na trenutak i da se osvrnemo na sve što je bilo, kako bi proslavili postignuća i spremili se za ono što nas očekuje u 2024. godini!

Za nas u Steel Impex-u ova godina je bila potvrda posvećenosti ka održivim praksama i inovativnosti. Kao i svake prethodne, i ove godine smo iznova naučili da se trud zaista isplati. Zato se nismo bavili samo reciklažom, već smo aktivno učestvovali i u ključnim događajima i inicijativama usmerenim ka unapređenju održivih praksi u našoj industriji i poboljšanju zajednice.

Posebno nam je bilo značajno učešće na 149. Svetskoj konvenciji reciklaže u Amsterdamu, Samit cirkularne ekonomije Zapadnog Balkana u Beogradu i sajam Ecomondo u Riminiju, kao jedan od vodećih međunarodnih događaja u oblasti ordžvosti i ekološke inovacije. Bili smo posetioci regionalne Look Up konferencije na Kopaoniku. Svaki od dvadesetak događaja na kojima smo bili ove godine, uverio nas je u to koliko je bitan i lokalni i globalni angažman u pitanjima od javnog značaja, reciklaži i poboljšanju cirkularne ekonomije kao ključnog alata za postizanje održivog razvoja i ublažavanje efekata klimatskih promena.

Najuzbudljiviji projekat u 2023. godini definitivno je obeležio projekat izgradnje novog industrijskog parka nedaleko od Beograda. Naša ambicija da budemo prvi pogon za rafiniranje mešanih metala na ovim prostorima uskoro se privodi kraju i ovaj savremeni park ubrzo počinje sa radom i predstavljaće skok ka unapređenju mogućnosti reciklaže u Srbiji, čemu se izuzetno radujemo!

I sada, kada smo na kraju ove godine i na pragu naredne, želimo da se zahvalimo svima koji su nas podržali i svojim zalaganjem doprineli održivosti.

Nadamo se da će vam 2024. godina doneti još više uspeha, te da ćemo uz dovoljan trud postaviti nove standarde u industriji reciklaže i načiniti još veći korak ka poboljšanju zajednice u kojoj živimo.

Želimo vam srećne nove pobede!

Vaš,

Steel Impex

0 tona

Kapacitet za skladištenje PET ambalaže u svim našim centrima iznosi 3.000 tona godišnje.

0 tona

U 2021. godini zahvaljujući reciklaži ambalažnog otpada, proizvedeno je 1.467 tona manje CO2.

0 lokacije

Tri centra za tretiranje reciklažnog i drugog otpada na teritoriji Republike Srbije.

0 kW

Snaga solarne elektrane za napajanje kompletnog pogona u Kraljevu iznosi 550kW.

0

Ukoliko se pravilno odlaže i tretira, PET ambalaža može da se reciklira neograničen broj puta.

Želite li da dobijate najnovije vesti iz oblasti reciklaže, ali i o našoj kompaniji?

Prijavite se za Newsletter